you Υπάρχουν Αντιγηραντικές τροφές; | Minore 365

0
Αντιγηραντικές τροφές; Κι όμως, υπάρχουν-Όσο μεγαλώνουμε ο οργανισμός κουράζεται και καταπονείται με αποτέλεσμα κάποια στιγμή οι
βιολογικές μας αντιστάσεις να εξαντλούνται. Και τότε οι δυνάμεις του γήρατος αρχίζουν να επικρατούν. Οι δυνάμεις αυτές ονομάζονται κυρίως ελεύθερες ρίζες και είναι κάποια μικρά σωματίδια, τα οποία είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για τα κύτταρα

Στο σώμα μας φυσιολογικά υπάρχουν οι ελεύθερες ρίζες ως προϊόν του μεταβολισμού μας. Σε φυσιολογικές ποσότητες εξουδετερώνονται εύκολα. Όμως σήμερα γνωρίζουμε ότι υπερπαράγονται όταν εκτιθέμεθα σε ένα επιβαρυμένο περιβάλλον, όταν βιώνουμε έντονο στρες, όταν καπνίζουμε και γενικότερα όταν ζούμε όπως στις σύγχρονες κοινωνίες συνηθίζουμε

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να δούμε πως μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε, να παραμείνουμε νέοι και να βελτιώσουμε την αυτοεκτίμηση μας. Θα ξεκινήσουμε σε αυτό το βίντεο να δούμε την εξωτερική μας εμφάνιση και θα συνεχίσουμε στα επόμενα με τα υπόλοιπα οργανικά συστήματα.

Η επιδερμίδα είναι η πρώτη που αλλοιώνεται από τον χρόνο, δημιουργώντας ρυτίδες και χάνοντας την ελαστικότητα της. Ένας σημαντικός λόγος είναι η έκθεση της στην ηλιακή ακτινοβολία. Όμως και οι υπόλοιποι παράγοντες που αναφέραμε, βάζουν το λιθαράκι τους. Πολλές είναι οι μελέτες που συσχετίζουν την διατήρηση μίας νεανικής επιδερμίδας με την αυξημένη πρόσληψη καροτενοειδών, πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και φλαβονοειδών. Τα συστατικά αυτά φαίνεται να έχουν μία φωτοπροστατευτική δράση.

Ενισχύστε λοιπόν αρχικά την διατροφή σας σε καθημερινή βάση, με τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Τα καροτενοειδή θα τα βρείτε σε τροφές που υπάγονται στην κατηγορία των φρούτων και των λαχανικών όπως την πορτοκαλί κολοκύθα, το πορτοκάλι, τα μούρα, για τα οποία γίνεται πολύς λόγος τα τελευταία χρόνια, το μάνγκο, το καρότο και την φράουλα. Από αυτά θα λάβετε και σημαντικές ποσότητες της γνωστής αντιοξειδωτικής βιταμίνης C.

Φλαβονοειδή και βιταμίνη Ε θα λάβετε από το ελαιόλαδο, το κόκκινο κρασί και τα σταφύλια, το πράσινο τσάι και το ρόδι και τον χυμό του.
Τέλος, μια επίσης, σημαντική κατηγορία θρεπτικών συστατικών για το δέρμα είναι τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και κυρίως τα ω-3 λιπαρά οξέα. Αυτά ρυθμίζουν την δομή του δέρματος, την ευλυγισία του, τη λειτουργικότητα των κυτταρικών μεμβρανών και την βιοσύνθεση των λιπιδίων της κεράτινης στοιβάδας του δέρματος. Καλές πηγές πολυακόρεστων λιπαρών οξέων είναι το ελαιόλαδο, τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και το σκουμπρί, τα καρύδια, οι ηλιόσποροι και τα αμύγδαλα.

Δημοσίευση σχολίου