you Τελειώνουν τα αποθέματα νερού στη Μύκονο | Minore 365

0

​Τα αποθέματα νερού, σ' έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του πλανήτη, στη Μύκονο φτάνουν δε φτάνουν για τις επόμενες δύο, άντε τρεις εβδομάδες!
Μιλάμε για ένα νησί με 10.000 μόνιμους κατοίκους, που το καλοκαίρι πολλαπλασιάζεται!Το πρόβλημα με το νερό στη Μύκονο, είναι γνωστό από τον χειμώνα. Όταν δηλαδή λόγω της ανομβρίας, ήταν εμφανές, ότι το νερό στα δύο φράγματα (ένα στο Μαράθι προς τον Πάνορμο κι ένα στην Άνω Μερά) δεν θα επαρκούσε τους καλοκαιρινούς μήνες.
«Είναι αλήθεια πως τα αποθέματα νερού στα δύο φράγματα έχουν μειωθεί κατά πολύ. Αυτά γίνονται λόγω της ανομβρίας των τελευταίων τριών ετών. Σίγουρα χρειαζόμαστε βοήθεια για να καλύψουμε την κατανάλωση που υπάρχει στο νησί μας.» σημείωσε η δήμαρχος Μυκόνου Ειρήνη Γρυπάρη, η οποία πρόσθεσε πως έχουν ενημερωθεί από καιρό τα αρμόδια υπουργεία, φορείς μέχρι και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
«Είναι θέμα εβδομάδων να ξεμείνει η Μύκονος από νερό. Η πολιτεία έχει σκύψει στο πρόβλημά μας. Ζητάμε να μας ενισχύσουν με δύο κινητές μονάδες αφαλάτωσης. Μόνο έτσι για τον μήνα Αύγουστο θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της λειψυδρίας.» επεσήμανε.

Δημοσίευση σχολίου