you ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014 ΚΛΗΡΩΣΗ | Minore 365

0
Ο μοναδικός όμιλος που δεν θα μας έφερνε αντιμέτωπους με πληθώρα ποδοσφαιριστών παγκόσμιας κλάσης θα ήταν ο 5ος, με Ελβετία, Εκουαδόρ και Ονδούρα. Σ’όλους τους υπόλοιπους θα βρίσκαμε νομοτελειακά απέναντί μας πολύ μεγάλους παίκτες και σε κάποιες περιπτώσεις θα είχαμε όμιλο που θα έκανε την πρόκριση να μοιάζει με άθλο εφάμιλλο του 2004.
Προτιμούσα να πάμε στον 8ο όμιλο, με Βέλγιο, Αλγερία και Ν. Κορέα, σ’ένα γκρουπ που σύμφωνα μ’αυτά που είχα διαβάσει είχε τις μικρότερες μετακινήσεις μεταξύ των αγώνων και το καλύτερο (πιθανό) κλίμα. Υποθέτω πως πολλοί θα ήθελαν το Ελβετία, Εκουαδόρ, Ονδούρα, αλλά προσωπικά τα “εύκολα” με τρομάζουν, δεν μας πάνε σαν ομάδα και οι Ελβετοί μας έχουν πάρει τον αέρα.

Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία, λοιπόν. Φαλκάο, Μαρτίνες, Μουριέλ, Κουαδράδο, Ροντρίγκες, Γκουαρίν, Γέπες, Ζαπάτα, Αρμέρο, Μπαλάντα και Ντρογκμπά, Τουρέ, Τιοτέ, Ζερβινιό, Τραορέ, Ντουμπιά, Μπονί. Αστέρια και μαζί η κλασική ομάδα “μπλέξιμο”, η καλύτερη της Ασίας, Ιαπωνία.Μπλέξιμο, γιατί οι Ιάπωνες μπορεί να είναι παραδοσιακά οι πιο άγνωστοι, όμως, δεν παύουν να είναι η ομάδα του ομίλου που έχει περάσει τις περισσότερες φορές στη φάση των νοκ-άουτ σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι Κολομβιανοί, παραδοσιακοί under-achievers έχουν περάσει μια φορά σε τέσσερις παρουσίες (1990), οι Ιβοριανοί και εμείς δεν έχουμε περάσει ποτέ σε δύο παρουσίες και οι Ιάπωνες έχουν δύο προκρίσεις (2002, 2010) σε τέσσερις παρουσίες. Δεν τους φαίνεται, αλλά το έργο το ξέρουν καλύτερα απ’όλους στον όμιλό μας.

Όπως δήλωσε κι ο Γιώργος Καραγκούνης μετά την κλήρωση, μοιάζει καλό το γεγονός πως όλα τα ματς μπορούν να είναι αμφίρροπα και ανταγωνιστικά, κι έτσι οι βαθμοί να μοιραστούν. Να πάμε, δηλαδή, σ’έναν όμιλο λεπτομερειών, που όλα θα κριθούν στο τέλος, με όλες τις ομάδες να είναι στο κόλπο.Επίσης, η πρώτη ματιά λέει πως η Εθνική μας, παραδοσιακά re-active ομάδα που δεν καίγεται για ματς που έχει την πρωτοβουλία, αλλά προτιμά αυτά που αντιδρά, θα έχει αντιπάλους τρεις ομάδες που αρέσκονται σε active παιχνίδι. Κολομβία, Ακτή και Ιαπωνία θέλουν να είναι αφεντικά και να έχουν κατοχή. Ταμάμ για εμάς, αρκεί βέβαια να είμαστε ανταγωνιστικοί στο στιλ μας, να μπορέσουμε να αμυνθούμε καλά και να έχουμε επιθετική παρουσία.

Δεδομένα είναι μεγάλο ζητούμενο η αποφυγή ήττας στην πρεμιέρα, μας το δίδαξαν και οι καλές μας διοργανώσεις (Euro 2004 και 2012) και αυτές που δεν καταφέραμε να περάσουμε (Euro 2008 και Παγκόσμιο 2010). Η ανάλυση της δύναμης των ομάδων απ’το ESPN μας δίνει 15% να βγούμε πρώτοι στον όμιλο (με την Κολομβία να έχει 65%) και ένα αξιοπρεπές 40% για να προκριθούμε ως δεύτεροι. Δεν το λες και λίγο.Δύσκολα θα είναι, θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα. Η κλήρωση είναι δύσκολη, αλλά καλή. Και κάθε φορά που σκέφτεστε πως μπορεί να μην προκριθούμε, να θυμάστε τους Άγγλους: γέννησαν το ποδόσφαιρο, έχουν παίξει έναν μόνο τελικό, δεν έχουν πάρει Euro, έχουν προπονητή τον Χόγκσον, έπεσαν με Ιταλία, Ουρουγουάη και Κόστα Ρίκα και στο poll του Guardian το 70% πιστεύει πως δεν θα περάσουν τον όμιλο.
ΘΕΜΗΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ
Η hot παρουσιάστρια της κλήρωσης του Μουντιάλ, Φερνάντα Λίμα, έκλεψε τις εντυπώσεις, ανεβάζοντας στα ύψη το θερμόμετρο από τη Μπάια της Βραζιλίας.Η 36χρονη είναι ηθοποιός, μοντέλο και παρουσιάστρια της τηλεόρασης.
ΦΕΡΝΑΝΤΑ ΛΙΜΑ final draw of the 2014 World Cup Fernanda Lima






Δημοσίευση σχολίου