you Michael Clarke Duncan dies | Minore 365

0

Michael Clarke Duncan death
Ο ηθοποιός Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, ευρέως γνωστός από την ερμηνεία του στην ταινία το "Πράσινο Μίλι", άφησε την Δευτέρα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 54 ετών, μόλις οκτώ εβδομάδες μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.
Michael Clarke Duncan dead
Λεπτομέρειες σχετικά με τα αίτια του θανάτου του διάσημου ηθοποιού δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Ντάνκαν, δήλωσε ότι στις 13 Ιουλίου ο ηθοποιός υπέστη καρδιακό επεισόδιο, αλλά "δεν κατάφερε ποτέ να αναρρώσει πλήρως".

Γεννημένος στις 10 Δεκεμβρίου του 1957, στο Σικάγο, ο Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν μεγάλωσε χωρίς πατέρα, μόνο με τη μητέρα και την αδελφή του. Επειδή ήταν μεγαλόσωμος και γυμνασμένος, άρχισε να εργάζεται ως σωματοφύλακας σε διάφορα κέντρα στο Σικάγο και το Λος 'ντζελες. Το 1995 εμφανίστηκε στον κινηματογράφο, συμμετέχοντας στην ταινία «Friday». Η καριέρα του σημείωσε ανοδική πορεία με την ερμηνεία του στην ταινία «Πράσινο Μίλι» (μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του Στίβεν Κινγκ), στην οποία υποδυόταν έναν «αγαθό γίγαντα» με ξεχωριστές θεραπευτικές δυνάμεις, που φυλακίστηκε και εκτελέστηκε για ένα έγκλημα που δεν είχε διαπράξει. Για τον ρόλο του είχε κερδίσει αρκετές υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων και αυτή του Β' ανδρικού ρόλου στα Όσκαρ του 2000.Ο Ντάνκαν συμμετείχε, επίσης, σε αρκετές ακριβές παραγωγές, σε περιφερειακούς ρόλους, όπως στον «Daredevil», στο ριμέικ του «Planet Of The Apes», στην γκαγκστερική κομεντί «The Whole Nine Yards», στο «Armageddon», στο «Sin City» κ.α., ενώ, χάρη στην χαρακτηριστική μπάσα φωνή του, ήταν πολύ συχνά επιλογή στα καστ παραγωγών κινουμένων σχεδίων, όπως τα «Dinotopia», «Cats And Dogs» και «Racing Stripes»

Δημοσίευση σχολίου